新ALTの先生の紹介 & 2年生4年生での授業風景

令和5年5月31日(水)

新しく3名のALTの先生をお迎えしました。紹介文は,5年生がインタビューをして作成しています。
Jedryl Baldeo先生

Jedy-sensei is from the Philippines. She told us many hobbies.First, she often watches Korean dramas and listens to classical music. Her favorite one is slow melodies. Second, she likes sleeping. On holidays she sleeps in her house. It sounds that she enjoys her time at home. In contrast, she also likes hip-hop dance! I'm looking forward to taking her energetic TT classes!

ジュディ先生はフィリピン出身です。たくさんの趣味について話してくださいました。まず、先生はよく韓国ドラマを見たり、クラシックの音楽を聞いたりされています。ゆったりとしたメロディがお気に入りだそうです。また、寝ることも好きなようです。 休日は家で寝ることが多いそうです。家での時間を楽しんでいるようです。一方で先生はヒップホップダンスを踊ることも好きです。先生のエネルギッシュな TTの授業が楽しみです。

By 5年 Y.H H.A

Grant McCarthy先生

Grant-sensei is good at badminton and sign language. He can use some types of sign languages. He showed some to me. Do you know his favorite food? It’s Ramen, Omurice, and Okonomiyaki! When he was an elementary school student, he liked English classes. Grant-sensei is a very kind person and he is very interesting. Why don’t you talk to Grant-sensei?

私はグラント先生にインタビューをしました。先生はバドミントンや手話が得意だそうです。いろいろな種類の手話をすることができるそうです。実際に目の前で見せてくれました。ところで、グラント先生が好きな食べ物を知っていますか?ラーメンやオムライス、お好み焼きがお好きなようです。小学生の頃は英語の授業(国語)が好きだったそうです。グラント先生は親切な人柄で、お話していてとても楽しかったです。手話に興味がある人もない人もグラント先生に話しかけに行ってみてはいかがですか?

By 5年 Y.O

Claudy Faustin先生

Claudy-sensei is one of the ALTs in our school. He is from New Jersey in America. He is 45 years old but he looks so young. It’s because his character is very humorous and his smile is very nice. We enjoy his fun lessons. There are five people and one dog in his family. His dog’s name is Lemon. He calls her “Princess” and he says she is the boss in his family!

クラウディ先生の家族や学生時代について伺いました。少ない質問だったにも関わらず、話し上手で話を広げ、私たちを楽しませてくださいました。特に家族についてはペットの犬”Lemon”について多く教えてくださいました。話の内容や話し方から”Lemon”に対する愛情が伝わり、とても家族思いだなと思いました。

By 5年 K.U K.I

2年生の「英語TT」の授業では,ALTの先生も含めてペアをつくり「自己紹介」を行いました。
4年生の「論理・表現TT(英語)」の授業では,生徒がALTの先生に「校内案内」を行いました。
5月のある日,4年生「論理・表現TT(英語)」の授業。
3名のALTの先生から教わっています。

5月のある雨の日の放課後。
テニス部の生徒と,テニス談義(もちろん英語で)をされているところを見かけました。